Tánczos György


Képzőművész tanár

Tánczos György, kézpzőművész tanár, 1973. december 31-én született Ajkán. A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban érettségizett majd ezt követően sikeresen felvételizett Pécsen a Janus Pannonius Tudományegyetem Művészeti Karán vizuális nevelés szakon. továbbá a Bölcsészettudományi Karán művelődési menedzser szakon. A Művészeti Karon mestere Pinczehelyi Sándor Munkácsy-díjas festőművész, Érdemes és Kiváló művész volt. Később a Magyar Képzőművészeti Egyetemen is diplomát szereztett mint gyakorlatvezető mentortanár. A pécsi diákévek alatt tagja volt a Huszárik Sándor egyetemi művész mozi csapatának. Emellett a diplomaszerzésig több alkalommal szervezett művésztelepet egyetemi társaival Fischer György (1956- 2012 †) Munkácsy-díjas szobrászművész (későbbi kollegája) házában Hahóton.

Diplomáit 1998-ban szerezte meg, ami után egyből elhelyezkedett Zalaegerszegen a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában rajztanárként. Itt dolgozik az óta is. Rajzot, festészetet és művészettörténet tantárgyakat tanít mind az általános iskolai, mind a középiskolai korosztályoknak. A tanítás kiegészítéseként több évig dolgozott, mint művészetterapeuta a bázakerettyei Pszichiátriai Intézetben és a zalaegerszegi Mandulavirág Fogyatékkal élők Református gondozóházában. Tizenegy éve felnőttek részére Nyitott Galéria Képzőművészeti Műhely néven amatőr képzőművészkört vezet munkahelyén a művészetek iránt érdeklődő felnőttek részére. A kör tagjainak rendszeresen bemutatkozási lehetőségként kiállításokat szervez a régió kulturális intézményeiben.

A tanítás mellett hivatásszerűen fest és állít ki hazai és nemzetközi tárlatokon egyaránt. Számos alkalommal részt vett a zalaegerszegi Géb-Art nemzetközi és a Balatoncsicsói Művésztelepeken. Egy alkalommal a pécsi POSZT festők versenyének volt a tagja. A nemzetközi MUS-E programmal 2012-ben ismerkedett meg. Az óta a zalaegerszegi Landorhegyi Általános és Sportiskolában foglalkozik az alsó tagozatos korosztályokkal, mint MUS-E művész. A 23 év tanítás alatt számos sikert ért el iskolájában diákjaival és felnőtt tanítványaival egyaránt. Munkáját minősítik az országos versenyeredmények, a szép számú sikeres felvételik és a diplomás tanítványai, leendő művészkollegái hálás visszaigazolásai.

A pedagógusok előmeneteli rendszerében 2020 őszén sikeresen védte meg pedagógus portfólióját és szerezte meg a III. fokozatot, mint mesterpedagógus.

A MUS-E tagságom egy szerencsés véletlennek köszönhető. 2012 őszén ismerkedtem meg a szervezettel, amikor a MUS-E, Zalaegerszegen tréninget tartott. Mindez meghatározó élmény volt számomra, az óta vagyok elkötelezett híve a programnak. A legnagyobb visszaigazolás, ha a foglalkozásaimmal örömöt okozhatok a gyerekeknek és kizökkenthetem őket a mindennapok nyűgéből, stresszhelyzeteiből. A „jó pap holtáig tanul” mondás híve vagyok: nyitott minden újra és modernre. A MUS-E-t a saját családomnak is tekintem, ahol minden tag barát, cimbora.

 

MUS-E Magyarország

„Az élet egy művészet
és minden pillanatának
alkotó pillanatnak kell lennie.”

- Yehudi Menuhin

Kapcsolat

MUS-E Magyarország Közhasznú Egyesület

1147 Budapest, Fűrész utca 55/A

+36 70 2519739

Adószám: 18173280-1-42

info@mus-e.hu

 
Kövessen minket!